Sime Darby Auto Connexion Lancar Chatbot Versi Beta dengan Pilihan Bahasa Di Laman Web Bagi Meningkatkan Pengalaman Pelanggan
  • Sime Darby Auto Connexion melancarkan chatbot pertama dalam versi beta
  • Laman automotif pertama yang memberi tawaran pilihan Bahasa Malaysia dan Bahasa Cina ringkas bagi kemudahan pelanggan
  • Mewujudkan pengalaman pelanggan lebih baik di laman web sdacford.com.my untuk kekal dimaklumkan

Petaling Jaya, Malaysia, 08 Disember 2017 - Sime Darby Auto Connexion (SDAC), pengedar tunggal Ford di Malaysia melancarkan chatbot dalam versi beta di www.sdacford.com.my seiring dengan laman automotif pertama dengan pelbagai pilihan bahasa! Inisiatif tersebut merupakan sebahagian dari usaha-usaha berterusan SDAC untuk berhubung bersama para pelanggan mereka dengan pendekatan yang mesra, pantas dan mudah. 


“Kami ingin kekal relevan kepada para pelanggan dan percaya bahawa pendekatan baru ini akan menambah nilai kepada perkhidmatan pelanggan sedia ada kami ke peringkat seterusnya,” kata Syed Ahmad Muzri Syed Faiz, Pengarah Urusan, Sime Darby Auto Connexion. Kami berasa bangga untuk menghidupkan chatbot pertama kami bagi membantu para pelanggan kami pada bila-bila masa dan di mana jua mereka berada, menetapkan peringkat baru pengalaman pelanggan dalam perolehan maklumat mengenai kenderaan, perkhidmatan, bantuan dan perkara-perkara lain, dengan pantas.
Buat masa ini, chatbot tersebut hanya didatangkan dalam Bahasa Inggeris dan ia mampu melayan para pelanggan menerusi antaramukanya yang mudah dan berbentuk bualan. Ini akan membolehkan para pelanggan memulakan perbualan ringkas serta melontarkan soalan-soalan yang kerap ditanya, yang akan dibalas dengan jawapan pantas oleh bot tersebut. Sebagai contoh, pelanggan boleh bertanyakan kepada chatbot tersebut “Di manakah pusat servis terdekat?”, “Apakah nombor panggilan untuk bantuan?” atau “Berapakah harga Ford Ranger XLT?”, dan mereka akan menerima jawapan yang mudah untuk difahami.

Disamping pelancaran chatbot tersebut, laman web SDAC (www.sdacford.com.my) kini boleh diakses dalam pelbagai bahasa. Ia kini boleh didapati dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Cina ringkas selain laman web Bahasa Inggeris sedia ada, memberikan kemudahan para pelanggan bagi mereka yang lebih selesa melayari laman dengan bahasa pilihan.

“Kami amat berbangga menjadi laman automotif pertama yang menawarkan pilihan bahasa di laman web bagi membolehkan pihak kami mempunyai penglibatan serta hubungan yang lebih efektif dengan pelanggan atas talian,” tambah beliau.

Pengunjung laman web tersebut boleh mendapatkan maklumat berkenaan dengan model-model kenderaan terbaru, berita dan pengumuman. Mereka juga boleh menempah sesi pandu uji, temujanji penyelenggaraan, dan banyak lagi di laman web tersebut.  

Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

We're currently undergoing maintenance. Please key in a password to access the website.
Ooops!
Generic Popup