Alami Ford Ranger, Trak Raja Pikap di Carlist.my DRIVE: Off-road Edition 2019
• Pengunjung dapat mengalami keupayaan Ford Ranger merentasi halangan jalanraya dan laluan lasak bermula dari 16 hingga 17 November di Kompleks Sukan Likas, Kota Kinabalu, Sabah.

•Barisan varian Ford Ranger akan dipamerkan dan 20 pelanggan pertama yang membuat tempahan semasa acara tersebut akan menerima jaket bomber edisi terhad Ford Ranger Raptor.

KOTA KINABALU, Malaysia, 7 November 2019 - Sime Darby Auto ConneXion (SDAC), pengedar tunggal Ford di Malaysia hari ini mengumumkan penyertaannya di acara Carlist.my DRIVE: Off-road Edition yang akan berlangsung di Kompleks Sukan Likas, Kota Kinabalu, Sabah pada 16 hingga 17 November 2019.

Para pengunjung acara tersebut akan dapat merasai pengalaman sepenuhnya keupayaan ‘Built Ford Tough’ Ford Ranger merentasi halangan-halangan laluan 4x4 dan juga pemanduan di jalanraya. Barisan varian Ford Ranger akan turut dipamerkan dan 20 pelanggan pertama yang membuat tempahan semasa acara tersebut akan menerima jaket bomber edisi terhad Ford Ranger Raptor.

Ford Ranger menawarkan tiga pilihan gabungan kuasa diesel untuk memberikan lebih versatiliti dan memenuhi lebih banyak kehendak para pengguna. Ini termasuklah generasi baharu enjin-enjin 2.0L Bi-Turbo and 2.0L Single-Turbo, dan Duratorg 2.2L yang sememangnya dikenali.

Terdapat secara eksklusif hanya pada Ranger Raptor and WildTrak 4x4 adalah generasi baru enjin diesel 2.0 liter Bi-Turbo yang dipadankan dengan transmisi automatik 10-kelajuan untuk memberikan lebih daya kilas, fleksibiliti lebih baik dan pemanduan yang lebih senyap dan selesa.

Diletakkan sebagai penanda aras bagi segmen trak pikap, Ford Ranger menampilkan pelbagai teknologi unggul termasuklah Parkir Selari Separa Automatik (SAPP), sistem Brek Kecemasan Autonomi (AEB), Pintu But Belakang Mudah-Angkat, Amaran Perlanggaran Hadapan, Amaran & Bantuan Keluar Lorong dan Kawalan Kemudi Adaptif.

Ranger Raptor – pikap berprestasi tinggi yang terunggul di Malaysia – dilengkapi dengan Sistem Kawalan Permukaan (TMS) dengan enam mod pemanduan pra-set termasuk mod Baja, Sporti, Hujan, Lumpur/Pasir, Batuan dan Normal. Pikap berprestasi ini juga dilengkapi dengan suspensi perlumbaan FOX Racing Shox yang dikalibrasi untuk merentasi laluan lasak pada kelajuan tinggi.

Ford Ranger juga merupakan kenderaan yang paling banyak diberi penganugerahan untuk segmennya dan yang terbaharu adalah ‘Pikap Trak Terbaik’ yang diterima di 2019 CarSifu Editors’ Choice Awards untuk Ford Ranger Raptor.

Ranger turut dinobatkan sebagai ‘Trak Pikap Terbaik 2019’ di Frost & Sullivan Asia Pacific Best Practices Awards, ‘Trak Pikap Terbaik Malaysia 2019’ di Cars of Malaysia Awards, ‘Trak Pikap Terbaik’ di DSF.my Allianz Vehicle of the Year (VOTY) Award 2019 (VOTY).

Pelbagai anugerah pada 2018 termasuk ‘Trak Pikap Terbaik’ di 2018 Malaysia Car Of The Year (COTY), Anugerah Emas untuk Pikap Terbaik di Carlist.my People’s Choice Awards & Editors’ Choice Award 2018 dan Trak Pikap Terbaik Pilihan Editor 2018 daripada TopGear Chinese.


Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

We're currently undergoing maintenance. Please key in a password to access the website.
Ooops!
Generic Popup