Sime Darby Motors Memenangi Beberapa Anugerah di Malaysia Cars of the Year 2019 Awards yang ke-18
KUALA LUMPUR, Malaysia, 13 Januari 2020 - Sime Darby Motors memulakan dekad baharu dengan gemilang apabila tiga jenama kenderaan di bawahnya dinobatkan sebagai pemenang-pemenang di Malaysia Cars of the Year 2019 Awards (Anugerah COTY 2019) yang ke-18.

Berikutan pengiktirafan dan prestasi keseluruhan cemerlang tahun lepas, model-model jenama Ford, Hyundai dan Porsche yang telah dilancarkan dari November 2019 hingga 2019 telah diumumkan sebagai pemenang bagi kategori masing-masing.

Sebanyak 125 kenderaan telah disenarai pendek untuk 19 kategori dan satu untuk Anugerah Kereta Terbaik Keseluruhan. Jenama-jenama kenderaan di bawah Sime Darby Motors yang menerima anugerah-anugerah adalah:

  • Sime Darby Auto ConneXion-Ford dalam segmen ‘Pikap Trak Twin Cab Terbaik’ (‘Pick Up Truck Twin Cab Car of the Year’) untuk Ford Ranger 2.0L XLT 10 Speed Auto.
  • Hyundai-Sime Darby Motors dalam segmen ‘Kereta Crossover Pertengahan & SUV 7-Kerusi Terbaik’ (‘Midsize Crossover & SUVs 7-Seater Car of the Year’) untuk Hyundai Santa Fe 2.2L Diesel.
  • Sime Darby Auto Performance dalam segmen ‘Kereta SUV Pertengahan Premium Terbaik’ (‘Premium Midsize SUVs Car of the Year’) untuk Porsche Macan.

Para pemenang disenarai pendek melalui proses penilaian yang teliti oleh panel bebas yang terdiri daripada sembilan juri dalam pelbagai industri termasuk pakar automotif, editor permotoran dan peminat permotoran. Kriteria-kriteria yang dinilai termasuk kesepaduan dalam rekabentuk luaran dan dalaman, spesifikasi teknikal dan inovasi kejuruteraan, kecekapan tenaga dan kemesraan alam, nilai berbaloi dengan harga, prestasi dan pengalaman memandu keseluruhan kenderaan tersebut.

Untuk senarai anugerah dan pencapaian Sime Darby Motors dan jenama-jenama kenderaannya, sila layari http://www.simedarbymotors.com/about-us/awards-and-achievements.

Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

We're currently undergoing maintenance. Please key in a password to access the website.
Ooops!
Generic Popup