Sime Darby Auto Connexion-Ford Rai Kedatangan Tahun Baru dengan Ford Ranger Edisi Terhad Baru
  • Sime Darby Auto Connexion melancarkan trak edisi terhad dengan warna-warna baru – Ranger WildTrak kini dalam Meteor Grey dan Ranger FX4 dalam Cool White
  • Teknologi pintar tiada tandingan dan hamburan kuasa yang mengagumkan
  • Ford Ranger WildTrak dalam Meteor Grey dijual pada harga RM141,588; Ford Ranger FX4 dalam Cool White dijual pada harga RM121,888

Petaling Jaya, Malaysia, 04 Januari 2018 - Pilihan warna-warna eksklusif ini adalah tambahan kepada warna-warna sedia ada iaitu Cool White dan Pride Orange bagi Ranger WildTrak dan Meteor Grey bagi FX4. Jadi jangan lepaskan peluang untuk memiliki edisi terhad yang pasti menyerlahkan personaliti dan gaya anda di tahun baru! 

Ranger WildTrak 4x4 3.2L yang lebih berkuasa dan cekap dalam warna Meteor Grey mengekalkan gabungan teknologi pintar yang tiada tandingan dalam aspek keselamatan dan dilengkapi dengan ruang dalaman yang praktikal serta keupayaan mengharungi air serta menunda dan mengangkut muatan, terbaik dalam kelasnya. Ia menjana kuasa 200 PS pada 3,000 rpm dengan tork setinggi 470 Nm menjadikan sebarang halangan rupabumi ditempuhi dengan cukup mudah. WildTrak juga mempunyai sistem infotainment bebas-tangan SYNC™3 terkini yang dilengkapi dengan skrin sentuh bersaiz lapan inci untuk mengaktifkan Apple CarPlay™ dan Android Auto ke Ford anda.

Ranger FX4 2.2L dalam Cool White pula menampilkan trim and aksesori naik-taraf dalam warna hitam untuk ‘rollbar’ dan rim 18 inci, menyerlahkan kuasa dan prestasinya. Dengan janaan kuasa 160 PS dan tork setinggi 385 Nm, enjin diesel turbo Duratorq empat silinder dan transmisi automatik 6-kelajuan. Ranger FX4 berupaya mengangkut kapasiti muatan sebanyak 1 tan.

“Para pelanggan kami di Malaysia sudah kenal dengan Ford Ranger yang ikonik, trak pikap yang terbaik dalam kelasnya dan telah menerima pelbagai anugerah, kerana keupayaannya yang tiada tandingan, teknologi pintar yang terkini dan ciri-ciri keselamatan yang dibina kukuh tetapi masih menyerlahkan gaya yang tersendiri,” kata Syed Ahmad Muzri Syed Faiz, Pengarah Urusan, Sime Darby Auto Connexion. “Ranger WildTrak dan FX4 dibangunkan atas dasar ini dengan warna-warna baru yang pasti membuatkan hati anda tertawan untuk memilikinya di tahun baru ini.”

Ford Ranger WildTrak dalam Meteor Grey dijual pada harga RM141,588 atas jalan tidak termasuk insurans manakala Ford Ranger FX4 dalam Cool White pula berharga RM121,888 (Semenanjung Malaysia) atas jalan, tidak termasuk insurans. Harga tertera adalah termasuk GST.

Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

We're currently undergoing maintenance. Please key in a password to access the website.
Ooops!
Generic Popup