Tenunglah. Apa salahnya?
360°  dan Colorizer
Frozen White
Ingot Silver
Magnetic
Candy Red
Frozen White
Panther Black
Winning Blue
Video
Hasil pertukangan dinamik
Dengan reka bentuk luaran yang anggun, gril hadapan yang aerodinamik, serta ruang dalaman yang lebih selesa, lebih senyap – Ford Focus Baharu bukan kereta yang mengikut arus. Sebagai kereta paling laris jualannya di dunia, ia semestinya lebih daripada biasa.
Teknologi terkini
Terus kekal di hadapan dan berhubung dengan dunia sekeliling anda. SYNC®2 Focus membolehkan anda membuat panggilan menerima panggilan dan memilih muzik kegemaran anda. Nak lebih lagi? Active Park Assist yang dipertingkatkan membolehkan anda parkir di mana sahaja dengan hanya menggunakan satu butang.
Keselamatan adalah teras
Direka padat dengan ciri keselamatan – seperti enam beg udara dan Program Kestabilan Elektronik – tidak hairanlah Ford Focus 2015 telah dianugerahkan taraf keselamatan Euro NCAP yang tertinggi: 5 bintang!
Rangsangan prestasi
Ford Focus 2015 memberikan prestasi pemanduan yang merangsangkan khas untuk anda.
Ia bermula dengan enjin EcoBoost 1.5L berkuasa turbo baharu yang padat dengan kuasa namun menjimatkan bahan api, jadi anda boleh menumpu kepada pemanduan dan mengurangkan kekerapan ke stesen minyak.  
Anugerah & Penghargaan Kami
2018 Anugerah Carlist.my People's Choice, Mid-Range Hatch (Perak)
2013 Pemenang Asian Auto/Allianz Auto Industry Awards, Kereta Keluarga Nilai Wang Terbaik
2012 Anugerah Kereta Tahunan NSTP/Maybank (COTY), Kereta Keluarga Tahunan
  • PEMBERITAHUAN

    [1] Semua harga yang dinyatakan adalah harga Di-Atas-Jalan dengan GST, tidak termasuk insurans. Dapatkan nasihat Pengedar Ford Bertauliah untuk maklumat lanjut.  

Select Language
Ooops!
Generic Popup