Enjin Bi-Turbo 2.0L dengan Transmisi 10-Kelajuan
Ranger Raptor menggabungkan lebih daripada teknologi powertrain Ford terkini. Ia menetapkan satu tahap prestasi yang baharu. Enjin bi-turbo 2.0L yang termaju telah ditentukur dengan teliti menggunakan teknologi transmisi automatik 10 kelajuan terkini Ford untuk memberikan lebih banyak kuasa bahagian atas, tork bahagian bawah, pecutan yang lebih baik, dan peralihan gear yang lebih cepat.
TMS dengan Mode Baja
Satu Sistem Pengurusan Permukaan Bumi yang canggih menawarkan enam mod memandu pra-set untuk menakluk hampir mana-mana permukaan bumi, hanya pada putaran dial. Dinamakan sempena Baja 1000 Desert Race, tetapan yang sangat dijangka ini akan mencatatkan daya cengkaman, meningkatkan daya tindak balas dan peralihan kelajuan, dan mengoptimumkan Ranger Raptor untuk berjalan pantas di padang pasir.
Suspensi Perlumbaan
Sistem suspensi Ranger Raptor telah ditentukur untuk mengatasi permukaan paling sukar pada kelajuan tinggi. Peredam Hentak Perlumbaan FOX 2.5-inch dipasang sebagai standard, memberikankan 30% lebih banyak perjalanan roda berbanding Ranger.
Tayar Semua Permukaan
Tayar BFGoodrich Semua Permukaan datang sebagai standard, memaparkan corak bunga yang tepat, hayat bunga lebih panjang, dan dinding sisi 20% lebih tahan daripada tayar kilang standard.
Kawalan Penuh
Program Kestabilan Elektronik Ranger Raptor menyediakan kawalan yang lebih baik dengan memberikan kenderaan keupayaan untuk menangani daya yang berubah daripada beban semasa anda sedang memandu.
  • Pemberitahuan

    [1] Ciri dan spesifikasi mungkin tiada pada semua model dan mungkin berbeza di pasaran yang berlainan. Sila muat turun brosur untuk melihat spesifikasi penuh. 

    [2] Penampilan dan spesifikasi kenderaan mungkin berbeza daripada kenderaan sebenar. 

    [3] Syarikat berhak mengubah sebarang butiran berkaitan spesifikasi, harga, komponen dan warna tanpa notis awal.
Select Language
Ooops!
Generic Popup