DIBINA UNTUK PRESTASI
Ranger WildTrak dengan transmisi automatik 10 kelajuan yang termaju dan enjin 2.0L Bi-Turbo yang dirumuskan semula memberikan kuasa dan tork yang diperlukan bagi tugas paling berat tanpa mengurangkan kecekapan.
Enjin 2.0L Single Turbo
Seperti abangnya Bi-Turbo, enjin diesel 2.0L Single Turbo menawarkan kuasa, tork dan penjimatan bahan api yang mengagumkan. 
Enjin 2.0L Bi-Turbo1
Enjin diesel 2.0L Bi-Turbo Ranger WildTrak yang pertama dan satu-satu dalam kelasnya merupakan suatu pencapaian pintar. Dua turbo cas bekerja secara bebas untuk memberikan tork tambahan apabila diperlukan selain kecekapan bahan api.
Transmisi Automatik 10 Kelajuan
Transmisi Automatik 10 Kelajuan Ford yang pertama dan satu-satunya di dalam kelas merupakan satu pembaharuan bagi prestasi dengan memberikan lebih kuasa, lebih tork dan pertukaran gear yang lebih tepat dan lebih pantas. Transmisi ini juga lebih tahan lasak dan cekap.
 • Kawalan Mendaki Bukit (HLA)
  Tiada lagi undur ke belakang apabila mula atau mengundur menaiki bukit. Tekanan brek diadakan selama dua saat selepas anda melepaskan brek dan tekan pemecut.
 • Sistem Kawalan Cengkaman (TCS)
  Sensor secara individu memantau setiap roda untuk kelajuan dan kegelinciran, dan brek secara automatik serta meningkatkan tork, seperti yang diperlukan, untuk memaksimumkan cengkaman dan membantu mengelakkan putaran roda.
 • Kawalan Olengan Trak (TSC)
  Sentiasa memantau tingkah laku kenderaan tunda dan treler dan secara automatik membetulkan ketidakstabilan atau 'bergoyang' menggunakan pola brek kiri-kanan dan tork enjin.
 • Pengurang Golekan (ROM)
  Membantu menghalang kenderaan masuk ke dalam risiko golekan.
Pemberitahuan

[1]Ciri dan spesifikasi mungkin tiada pada semua model dan mungkin berbeza di pasaran yang berlainan. Sila muat turun brosur untuk melihat spesifikasi penuh.

[2]Penampilan dan spesifikasi kenderaan mungkin berbeza daripada kenderaan sebenar. 

[3]Syarikat berhak mengubah sebarang butiran berkaitan spesifikasi, harga, komponen dan warna tanpa notis awal.


Select Language
Ooops!
Generic Popup