DIBINA UNTUK PRESTASI
Ranger WildTrak dengan transmisi automatik 10 kelajuan yang termaju dan enjin 2.0L Bi-Turbo yang dirumuskan semula memberikan kuasa dan tork yang diperlukan bagi tugas paling berat tanpa mengurangkan kecekapan.
Enjin 2.0L Bi-Turbo
Enjin diesel 2.0L Bi-Turbo Ranger WildTrak yang pertama dan satu-satu dalam kelasnya merupakan suatu pencapaian pintar. Dua turbo cas bekerja secara bebas untuk memberikan tork tambahan apabila diperlukan selain kecekapan bahan api.
Transmisi Automatik 10 Kelajuan
Transmisi Automatik 10 Kelajuan Ford yang pertama dan satu-satunya di dalam kelas merupakan satu pembaharuan bagi prestasi dengan memberikan lebih kuasa, lebih tork dan pertukaran gear yang lebih tepat dan lebih pantas. Transmisi ini juga lebih tahan lasak dan cekap.
 • Kawalan Mendaki Bukit (HLA)
  Tiada lagi undur ke belakang apabila mula atau mengundur menaiki bukit. Tekanan brek diadakan selama dua saat selepas anda melepaskan brek dan tekan pemecut.
 • Sistem Kawalan Cengkaman (TCS)
  Sensor secara individu memantau setiap roda untuk kelajuan dan kegelinciran, dan brek secara automatik serta meningkatkan tork, seperti yang diperlukan, untuk memaksimumkan cengkaman dan membantu mengelakkan putaran roda.
 • Kawalan Olengan Trak (TSC)
  Sentiasa memantau tingkah laku kenderaan tunda dan treler dan secara automatik membetulkan ketidakstabilan atau 'bergoyang' menggunakan pola brek kiri-kanan dan tork enjin.
 • Pengurang Golekan (ROM)
  Membantu menghalang kenderaan masuk ke dalam risiko golekan.
Pemberitahuan

[1]Ciri dan spesifikasi mungkin tiada pada semua model dan mungkin berbeza di pasaran yang berlainan. Sila muat turun brosur untuk melihat spesifikasi penuh.

[2]Penampilan dan spesifikasi kenderaan mungkin berbeza daripada kenderaan sebenar. 

[3]Syarikat berhak mengubah sebarang butiran berkaitan spesifikasi, harga, komponen dan warna tanpa notis awal.


Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

We're currently undergoing maintenance. Please key in a password to access the website.
Ooops!
Generic Popup