Keupayaan. Keselesaan. Kecekapan.
Ford Ranger XL dibina khusus untuk siap siaga dengan segala keupayaan untuk membantu anda menyelesaikan tugasan. Mengharungi air? Tiada masalah. Beban yang berat? Sentiasa kuat. Jalan curam dan berpasir? Mudah sahaja. Ranger XL dengan keupayaan meredah air 800mm dan kapasiti menunda yang besar menjadikan segala cabaran mudah dilakukan.
Dibina Dengan Kekuatan
Dengan kapasiti muatan 1000 kg dan kapasiti menunda 3,500 kg, anda boleh melakukan kerja-kerja berat dengan penuh yakin. Program Kestabilan Elektronik Ranger XL menyediakan kawalan yang lebih baik dengan memberikan kenderaan keupayaan untuk menangani daya yang berubah daripada beban semasa anda sedang memandu.
Meredah Air 800mm
Ranger XL bukan sahaja mampu membawa anda ke mana-mana sahaja di darat. Keupayaan meredah air sehingga 800mm membolehkan kenderaan merentas sungai dan apa sahaja halangan air untuk meneruskan tugas.
Perjalanan Lebih Selesa
Casis keluli kekuatan ultra tinggi menyokong sistem suspensi yang dinaiktarafkan bagi meningkatkan keupayaan memandu, keselesaan penumpang dan pengendalian kenderaan. Casis turut menambahbaikkan keselesaan memandu dan tahap bunyi jalan raya bagi Ranger XL.
4x4 Shift-On-The-Fly
Teruskan pemanduan dalam semua keadaan. Bergerak dengan lancar antara mod tinggi atau mod rendah 2WD atau 4WD menerusi Shift-On-The-Fly.
Dibina Kuat. Dibina Selamat.
Stereng Bantuan Kuasa Elektronik (EPAS) Ranger XL baharu mempertingkatkan pergerakan yang lebih baik dalam semua jenis keadaan. Digabungkan dengan program Kawalan Kestabilan Elektronik yang menyeluruh dan teknologi bantuan pemandu yang membantu mengurangkan risiko serta mengekalkan kenderaan pada laluan, Ranger anda memiliki ciri yang lebih selamat berbanding dahulu.
 • Kawalan Mendaki Bukit (HLA)
  Tiada lagi undur ke belakang apabila mula atau mengundur menaiki bukit. Tekanan brek diadakan selama dua saat selepas anda melepaskan brek dan tekan pemecut.
 • Sistem Kawalan Cengkaman (TCS)
  Sensor secara individu memantau setiap roda untuk kelajuan dan kegelinciran, dan brek secara automatik serta meningkatkan tork, seperti yang diperlukan, untuk memaksimumkan cengkaman dan membantu mengelakkan putaran roda.
 • Kawalan Olengan Trak (TSC)
  Sentiasa memantau tingkah laku kenderaan tunda dan treler dan secara automatik membetulkan ketidakstabilan atau 'bergoyang' menggunakan pola brek kiri-kanan dan tork enjin.
 • Pengurang Golekan (ROM)
  Membantu menghalang kenderaan masuk ke dalam risiko golekan.
Lampu Siang
 Lampu Siang membolehkan anda mudah kelihatan oleh pemandu lain serta pejalan kaki semasa waktu siang.
Tonton Video
Apa Kata Pakar Mengenai Ranger? Bacalah.

Anugerah & Penghargaan Kami

Anugerah Pilihan Ramai & Editor Carlist.my 2020 - pingat Emas untuk kategori ‘Pick-Up Truck of the Year’
Anugerah Kereta Tahunan DSF Malaysia dan Allianz 2018 Pikap Tahunan
Cars of Malaysia Anugerah Aurizn 2018, 3 Pikap Terbaik di Malaysia (Markah Tertinggi)

Pemberitahuan

[1]Ciri dan spesifikasi mungkin tiada pada semua model dan mungkin berbeza di pasaran yang berlainan. Sila muat turun brosur untuk melihat spesifikasi penuh

[2]Penampilan dan spesifikasi kenderaan mungkin berbeza daripada kenderaan sebenar.

[3]Syarikat berhak mengubah sebarang butiran berkaitan spesifikasi, harga, komponen dan warna tanpa notis awal.
Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

We're currently undergoing maintenance. Please key in a password to access the website.
Ooops!
Generic Popup