SYNC® 2 SUPPORT
Cara menyambungkan telefon anda ke Bluetooth®

Untuk menggunakan telefon anda secara bebas-tangan c anda perlu menyambungkannya dengan Bluetooth® terlebih dahulu. Pastikan Bluetooth® telefon anda diaktifkan.

Nota: Sesetengah telefon pintar menggunakan Nombor Pengenalan Peribadi (PIN) empat-digit dan tidak boleh menerima PIN enam-digit yang diberikan oleh SYNC®. Untuk menyambungkannya kepada Bluetooth® anda, ikuti arahan sampingan yang diesediakan
untuk Langkah 4.

Sila pastikan: 

• Telefon anda adalah sesuai dengan SYNC® dan Bluetooth® telah diaktifkan.
• Kenderaan anda di parkir dan enjin berjalan, serta bukan dalam mod Accessory.

Bluetooth® adalah tanda niaga berdaftar Bluetooth SIG Inc., dan digunakan di bawah lesen. Sesetengah telefon mungkin tidak serasi.

 • Sentuh sudut Phone di skrin sentuh 8-inci anda. Sentuh Add Phone.
 • Untuk telefon pintar 4-digit:
  1. Apabila nombor enam-digit dipaparkan di skrin, sentuh Find other.
  2. Apabila Select device to add dipaparkan, sentuh nama telefon anda.
  3. SYNC® akan meminta anda memasukkan kunci-pas 4-digit, atau PIN, ke skrin sentuh. Sentuh empat nombor, kemudian sentuh Enter untuk mula menyambunbungkan telefon anda ke Bluetooth®.
  4. Telefon anda akan memaparkan permintaan yang sama untuk memasukkan PIN empat-digit. Taipkan nombor empat-digit yang sama yang anda masukkan ke skrin sentuh dan tekan OK. Sekiranya telefon anda bertanya sama ada anda ingin menerima permintaan ini, pilih Yes. Teruskan dengan Langkah 3.
 • Connected Successfully akan dipaparkan apabila telefon anda telah disambungkan. SYNC® 2 kini akan menghubungkannya secara automatik ke telefon anda apabila enjin dihidupkan.
  *Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu telefon yang bersambung ke Bluetooth®, SYNC® 2 akan meminta anda menjadikan ini sebagai telefon Favourite. Inilah telefon yang akan dihubungkan oleh SYNC® 2 sekiranya terdapat lebih daripada satu telefon dengan Bluetooth® di dalam kereta. Sekiranya anda tidak menetapkan Favourite, SYNC® akan menghubungkannya secara automatik ke telefon yang terakhir disambungkan.
 • SYNC® 2 kemudian akan menanya, Set automatic phonebook download to ON? Sekiranya anda pilih Yes, buku telefon dalam talian anda mungkin mengambil beberapa minit untuk dimuat turun, bergantung kepada bilangan kenalan anda.
Hubungi pengedar terdekat untuk bantuan
Perlu bantuan lanjut? Kami akan menghubungkan anda kepada pakar
Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

We're currently undergoing maintenance. Please key in a password to access the website.
Ooops!
Generic Popup