Bantuan Kenderaan
Video Tatacara

Panduan | Menukar Tayar Trak Pikap Ford Ranger

Sama ada anda memandu kenderaan besar atau kecil, menukar tayar pancit boleh menjadi tugas yang mencabar. Tetapi di sini, kami telah sediakan panduan dan langkah untuk menunjukkan betapa mudahnya perkara tersebut boleh diatasi. Jadi, lain kali apabila anda berada dalam situasi ini, anda tahu apa yang hendak dilakukan.

Panduan | Keselamatan kargo di atas Trak Pikap Ford Ranger

Terdapat beberapa cara yang betul untuk mengikat kargo anda, dan banyak juga cara yang salah. Tiada yang lebih bahaya daripada memandu dengan objek terbang dari belakang Ford Ranger anda. Tonton video di bawah untuk kaedah selamat bagi mengangkut barang berharga anda bagi memastikan anda sampai ke destinasi dengan semua barang anda dalam keadaan yang baik.

Panduan | Sistem 4WD

Ford Ranger membantu anda menangani hampir setiap cabaran di luar sana. Biar kami tunjukkan anda semua perbezaan keupayaan fungsi-fungsi ini dan bila masa yang sesuai untuk memanfaatkannya. Tonton untuk mengetahui lebih lanjut tentang Ford Ranger anda.

Select Language
Ikuti Ford Malaysia
© Sime Darby Auto ConneXion Sdn Bhd
Talian Jualan Ford Kini Di WhatsApp

Talian jualan kami kini beroperasi di WhatsApp dari Isnin ke Jumaat, 10AM sehingga 7PM & Sabtu 10AM sehingga 2PM (tidak termasuk cuti umum).

Untuk pertanyaan mengenai Selepas Jualan / Alat Ganti / Waranti, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami di 1300 38 3181, Isnin - Jumaat, 9AM sehingga 5PM (tidak termasuk cuti umum) atau emel customercare.sdac@simedarby.com.

Tekan butang di bawah untuk memulakan pertanyaan anda.

Ooops!
Generic Popup